Gluténmentes alapanyagok a sörfőzésben

Gluténmentes alapanyagok a sörfőzésben
Betöltés... 13 megtekintés

Gluténmentes alapanyagok a sörfőzésben

Sajnos nagyon sokan érintettek a glutén érzékenységben, különböző mértékben. Azonban nem kell teljesen lemondani a sörről nekik sem.
Kevesek számára ismeretes, hogy a középkorban a zabot hagyományosan sörfőzésre használták, de sajnos a német tisztasági törvény 1516-ban történő bevezetésével ez mára teljesen háttérbe szorult. Manapság a söriparban legfeljebb pótanyagként alkalmazzák az árpa mellett, különleges sörféleségek esetében, főként ízkialakítási célokra. A zab számos táplálkozás- élettani szempontból kedvező összetevővel rendelkezik (vitaminok, antioxidánsok, telítetlen zsírsavak, esszenciális aminosavak, β-glükán). A gabonafélék közül a legnagyobb kalcium-, mangán-, réz- és cinktartalommal bír, továbbá nagy mennyiségben tartalmaz foszfort, káliumot, magnéziumot, ként és vasat is. Mindemellett a legújabb kutatások szerint a lisztérzékenységben szenvedők által is fogyasztható gabonaféle, s ezáltal a gluténmentes diéta részét képezheti.
https://www.allergiakozpont.hu/…/fogyaszthat-e-zabot-ha-glu…

Gluténmentes (csökkentett gluténtartalmú) sörfőzéshez különféle zab alapanyagokat kínálunk:
Zabmaláta : https://fozohaz.eu/simpsons-malted-oats-zabmalata.html
Zabpehely : https://fozohaz.eu/zabpehely-1-kg.html
Zab kristálymaláta: https://fozohaz.eu/simpsons-golden-naked-oatsrtm-zab-krista…

A zab alapanyagok 100% gluténmentességét nem tudjuk szavatolni, a gyártónál lehet további információt szerezni (simpsons.co.uk )!